Nuohous

Mitä nuohous on ja miksi se tulee suorittaa vuosittain?

Nuohous

Nuohouksen tarkoituksena on estää tulipalon vaaraa. Nuohous poistaa savuhormeihin ja tulisijoihin kertyvää palamisjätettä. Säännöllisellä nuohouksella energiaa hyödynnetään taloudellisesti, vähennetään tulisijojen käytöstä syntyviä päästöjä ja ympäristön tarpeetonta kuormitusta. Nuohottu tulisija myös parantaa polttoaineen palamista ja palaminen tapahtuu puhtaammin.

Nuohouksessa nuohoojan tehtävänä on tarkastaa ja puhdistaa tulisijat ja savuhormit, tarkastaa tulisijoihin ja hormeihin liittyvät suojaetäisyydet sekä kattoturvatuotteiden kunnon. Mikäli tarkastuksessa havaitaan vikoja tai puutteita niin nuohooja ilmoittaa niistä kiinteistön omistajalle. Nuohooja myös opastaa ja neuvoo tulisijojen oikeaoppisessa käytössä.

Nuohous on lakisääteistä ja kiinteistönomistajan vastuulla

Nuohous on lakisääteistä ja vaatii kiinteistönomistajaa huolehtimaan siitä, että nuohous tehdään ajallaan. Lain mukaan ympärivuotisessa käytössä olevat tulisijat ja hormit tulee nuohota kerran vuodessa.

Tulipalotapauksissa kotivakuutuksen korvaus voidaan maksaa alennettuna, jos puutteellisella nuohouksella todetaan olleen yhteys tulipalon syttymiseen. Tällä tarkoitetaan sitä, ettei nuohousta ole tehty ollenkaan tai edellisestä nuohouksesta on kulunut liian pitkä aika.

NokiMestareiden nuohous on luotettavaa ja helppoa asiakkaalle, varaa aika ja me hoidamme loput!

Varaa tästä aika vuosittaiselle nuohoukselle

Nuohouspalvelumme on helppoa, laadukasta ja täsmällistä. Jätä tietosi, olemme sinuun pian yhteydessä.

Hyväksyn GDPR:n mukaisen tietosuojaselosteen.

Jätä soittopyyntö

Jätä meille soittopyyntö niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian, kiitos! Arvostamme yksityisyyttäsi, emmekä luovuta tietoja kolmannelle osapuolelle.

Hyväksyn GDPR:n mukaisen tietosuojaselosteen.